CDR

Yksi niin yleisistä hämmennyksen kohteista minulla oli lapsena se, että vuosien ajan luuulin, että korttelikomiteoiden tunnuksessa oli valtava silmä, jolla oli machete. Koska en tuntenut tuon agressiivisen tunnuksen kielikuvaa, se näytti minusta tunkeilevalta pupillilta, joka vahti minua jokaisessa korttelissa.

Pitkän ajan kuluttua yksi ystävä selitti minulle, että se mitä luulin sarveiskalvoksi ja iirikseksi, olikin ylhäältä päin nähty hattu. Tästä ystävällisestä huomautuksesta huolimatta, tunnen yhä tuon painostavan katseen joka kerran, kun kävelen jonkun kyltin ohitse, jossa on lyhenne CDR. Näinä päivinä vietetään tuon järjestön, jossa on yli seitsemän miljoonaa jäsentä, joista suurimmalta osalta ei ole kysytty, haluavatko he siihen kuulua, seitsemättä kongressia.

Tähän komiteaan tullaan sisälle automaattisesti aivan kuten me kaikki naisetkin liitetään Kuubalaisten naisten järjestöön ja lapset joutuvat pioneerien riveihin. Hyvin harvoin joku kieltätyy julkisesti kuuluvansa näihin järjestöihin, jotka nyky-Kuubassa ovat pikemminkin muodollisia ja byrokraattisia kuin tehokkaita.

Erehdykseni silmän ja hatun välillä oli vähän lapsellinen, mutta kyse oli myös vaaran aistimisesta. Opin, että niiden ovien takana, joissa luki slogan ”vartiossa”, asuivat niiden tiedotteiden kirjoittajat, joissa ilmiannettiin naapureita. Sain tietää, että tämän komitean puheenjohtajan kynästä lähti väärennettyjä todistuksia, joiden vuoksi jotkut menettivät ylennyksensä, matkan tai mahdollisuuden saada uusi asunto. Sain tietää myös, että henkilö, jonka tittelinä oli Korttelokomitean varapuheenjohtaja, oli kulmakunnan pahin rikollinen.

Kongressipalatsissa aukiolevalla machete-silmällä on uusi kokouksensa. Tunnen, että tämä entisaikojen monisilmä, nykyinen kaihinen kyklooppi, ei enää näe kaikkia niitä vallattommuksia, joita teemme.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s