Tule ja koe se

Innoittuneena kaikesta turistipropagandasta minulle tuli mieleeni idea, jolla saisimme turisteja houkutelluksi saarellemme. Nyt ei olisi kysymys ekologisesta matkasta luontoon tutustumiseksi tai historallisesta kierroksesta maamme toreilla ja monumenteilla.

Nyt kampanjamme slogan voisi olla oleskelu ”kuubalaisitain”, jolla jo etukäteen karkotettaisiin mahdolliset tulijat. Tule ja koe se olisi otsikkona säännöstelykirjalle, joka annettaisiin kaikille tähän seikkailuun osallistuville.

Majoitus ei muistuttaisi Varaderon tai Cayo Cocon loistohotellien sviittejä, vaan matkatoimistomme tarjoaisivat huonepahasia Centro Habanassa, yhteisöasumista Buena Vistassa ja hurrikaanien uhrien ylikansoitettua vastaanottokeskusta. Turistit, jotka ostivat tämän paketin eivät voisi käyttää vaihdettavaa valuuttaa ja kahden viikon oleskeluun heillä olisi kahden viikon keskipalkka: kolmesataa Kuuban pesoa. Näin he eivät pääsisi valuuttatakseihin eivätkä vuokra-autoihin tutustuakseen maahan; julkinen liikenne olisi ainoa vaihtoehto näille matkalaisille. Ravintolat olisivat tähän matkaan osallistuville kiellettyjä ja he saisivat joka päivä kahdeksankymmenen gramman leivänpalan. Ehkä heitä onni potkaisisi ja he saisivat jopa 250 grammaa kalaa ennen paluulennon lähtöä. Maakuntiin matkustamiseen he eivät saisi käyttää Viazulia, vaikkakin voisimme joustaa siinä, että sen sijaan, että he jonottaisivat kolmepäivää lippua, he saisvat sen päivän jonottamisen jölkeen. Heille olisi kiellettyä nousta laivaan tai vuokrata surffilauta, etteivät he vain päättäisi retkeään yhdeksänkymmenen mailin päässä meidän karibialaisesta ”paratiisistamme”.

Oleskelunsa lopuksi uskaliaat matkalaiset saisivat ”kuubalaisen todellisuuden tuntijoiden” diplomin, mutta heidän tulisi käydä Kuubassa vielä useammankin kerran, jotta heidät voitaisiin julistaa ”sopeutetuiksi” absurdiin arkipäiväämme.

He lähtisivät laihempina, surullisempina ja heidän pakkomielteenä olisi ostaa ruokaa oman maansa supermarketeista ja ennen kaikkea he olisivat allergisia turistimainoksille. Nuo kullatut propagandat, joissa Kuuba näytetään mulatteineen, rommeineen, musiikkeineen ja tansseineen eivät voisi enää kätkeä sitä luhistumista, frustraatiota ja voimattomuutta, jonka he ovat saanet omissa nahoissaan kokea ja elää.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s