Lihamylly

Kun luette tätä kirjoitusta, istun maahanmuuttoviraston toimistossa Plazan kaupunginosassa. Sotilasuniformujen keskellä odottaa passini, joka odottaa matkustuslupaa, joka on kielletty minulta kahteen kertaan. Viime vuonna nämä tottelevaiset sotilaat, joiden tehtävänä on rajoittaa meidän liikkumavapauttamme, eivät ole sallineet minun hyväksyä kahta kansainvälistä kutsua. Heidän tietokannassaan ja minun nimeni vieressä on varmaan merkintä, joka tuomitsee minut jäämään saarelle. Tämän isukki-valtion omistuksenhaluinen logiikka pitää normaalina sitä, että rangaistuksena siitä, että kirjoitan blogia, he antavat minulle korvatillikan siitä hyvästä, että luulen itseäni vapaaksi ihmiseksi ja siksi en saa matkustuslupaa. Se, mitä vähiten toivon tänä byrokratian ja odotuksen täyttämänä perjantaina on se, että joku laittaa kätensä olkapäälleni sanoen: ”Erehdyimme kanssasi, voit jo lähteä”.

En usko heidän korjaavan ”virhettään” matkustuskieltoani koskien enkä ruoki vähäisintäkään toivoa siitä, että pääsisin nousemaan lentokoneeseen 29. maaliskuuta. Istun täällä inhottavassa odotushuoneessa talossa 17 ja K vain kahdesta syystä: osoittaakseni heille kovapäisyyteni ja vaatiakseni oikeuksiani.

Näytän heille viisumin, joka antaa minulle pääsyn useaan maailman maahan, kun taas ”he” jarruttavat minun matkustamistani. Odotan siellä varmana siitä, että jonain päivänä tämä koneisto, joka aon luotu tuottamaan voittoa ja luomaan ideologista uskollisuutta – johon tämä matkustuslupaprosessi on mennyt – lakkaa olemasta. Tunnustan teille, että en halua heidän antavan minun matkustaa almuna, vaan haaveilen enemmänkin siitä, että jo tänään joku tulee ilmoittamaan, että tämä mielivaltainen säännöstö on kumottu samalla, kun odotan kolmatta kielteistä vastausta. Minulla on ennakkotunne siitä, että matkustan Kuubasta silloin, kun kaikki voivat tehdä sen vapaasti ja siihen asti häiritsen teitä vaatimuksillani, blogikirjoituksillani ja kysymyksilläni.

Tässä on lomakkeet, jotka jouduin täyttämänn lupahakemuksena: Hoja 1 ja Hoja 2

Lisätty perjantaina 20. päivä klo 14.15.
Asian ratkaisu: taas kerran vastaus on : ei.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s