Kolmas kerta ei totta sano

Tällä kertaa he olivat suorempia: ”teille ei ole annettu matkustuslupaa”, sanoi minulle lyhyt rouva – melkein ystävällisesti pukeutuneena oliivinvihreään uniformuunsa. Matkustusluvan hakuprosessini päättyi nopeasti ja tuohan samaan, vanhaan kielteiseen vastaukseen. Pyysin virkailijalta selitystä, mutta hä oli vain suojakilpi minun vaatimusteni ja piilossa olevien pomojensa välissä.

Kun sain tiedoksi kieltävän vastauksen, muistelin Miguel Barnet :n lausuntoja parin kuukauden takaa. Kuuban kirjailjoiden ja taiteilijoiden liiton (UNEAC)  puheenjohtaja sanoi, että kaikki kuubalaiset voivat matkustaa lukuunottamatta niitä, joilla on selvittämättömiä asioita oikeuslaitoksen kanssa. Olen miettinyt koko päivän, onko minulla joku oikeusjuttu meneillään, mutta en millään voi muistaa mitään sellaista.Jopa riisinkeittimen, jonka sain velaksi säännöstellyiltä markkinoilta, olen maksanut kokonaan, vaikka se toimi vain kaksi kuukautta ennen kuin se meni kokonaan rikki.

Minua ei ole ikinä syytetty tuomioistuimessa ja siitä huolimatta minut on tuomittu siihen, etten ikinä pääse pois tältä saarelta. Tätä rajoitusta ei ole antanut mikään tuomari, enkä ole voinut valittaa siitä valamiehistön edessä, vaan se on tullut pääsyyttäjältä, jolla on täydet valtuudet ja joka johtaa Kuubaa. Tämä ankara viranhaltija on päättänyt, ettei se vanha nainen, joka istui vieressäni toimistossa kadulla 17 y K voi matkustaa, koska hänen poikansa karkasi lääkärinpalvelukseltaan ulkomailla. Myöskään se poika, joka istui nurkassa ei voi matkustaa, koska hänen isänsä, joka on urheilija, pelaa toisen lipun alla. Rangaistujen lista on pitkä ja syyt niin moininaisia, että voisimme perustaa suuren ”saarelle suljettujen” ryhmän. Harmi vain, että suuri enemmistö on hiljaa odottaen, että jonain päivänä heidän annetaan lähteä, aivan kuin joillekin annettaisiin palkinto hyvästä käytöksestä.

Ensimmäinen retkikohde meille, jotka emme matkustuslupaa saaneet voisi olla tuon viattoman UNEAC:n puheenjohtajan toimisto. Ehkä hän voisi selittää meille, mistä rikoksesta meidät on tuomittu.

* Lisätäkseni vielä yhden paperin kielteisten vastusten kokoelmaani, annan teille SIE: n viimeisimmän minulle antaman asiakirjan. Laitan tähän myös viisumini visas, muistuttaakseni teitä siitä, että minun ongelmani ei ole toiseen maahan pääseminen vaan omasta maastani lähteminen.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s