Yksi askel eteen kaksi taakse


En ole pariin päivään päässyt kirjautumaan internettiin, koska on ilmaantunut uusi este vaihtoehtoisten bloggaajien tielle. Useat maamme hotellit vaativat, että nettiin pääsemiseksi on asuttavava Kuuban saaristomme ulkopuolella.

Hotellivirkailijat sanovat minulle, vaikka he ovat yhtä syntyperäisiä kuin minäkin, että tällä sinisellä kortillani ei pääse loikkaamaan kansainväliseen hämähäkinverkkoon. ”Se on säädös, joka on tullut ylhäältä”, nainen sanoi minulle ihan niinkuin semmoinen päätös olisi voitu tehdä jossain muualla kuin valtion hallinnossa. En usko, että voin muuttua ulkomaalaiseksi yhdessä yössä. Niinpä voin vain arvostella kieltoa ja tehdä julkiseksi tämän uuden apartheid- järjestelmän. Täytynee ottaa uudelleen esiin turistiasuni, vaikka tällä kertaa ehkä joudun opettelamaan niinkin vaikean kielen kuin unkari erehdyttääkseni pääsykorttien myyjiä.

Ehkä alan kierrellä hotelleissa ja pyytelen ulkomaalaisilta, että he ostaisivat minulle tuon minulta kielletyn avaimen, tuon pelastuksen, jota varten ”en saa olla kuubalainen”.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s